Условна присъда за наркоразпространител

Състав на Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура, адвоката и 43-годишния Б.С. от Ясеновец, с което обвиняемият се призна за виновен, че държал за разпространение високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на съда.

Страните приеха за безспорно установено, че на 2 септември миналата година в Разград и в Исперих, без надлежно разрешително, Б.С. придобил и държал с цел разпространение 6.25 гр. метамфетамин на стойност 156.25 лв. и 0.61 гр. зелена суха маса на стойност 9.15 лв. В съдебната зала обвиняемият заяви, че се признава за виновен, съгласен е с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписал го е доброволно и не желае разглеждане на делото по общия ред. Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление на Б.С. е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Той ще заплати и направените по делото разноски за назначени експертизи в размер на 892.88 лева по сметка на ОД на МВР.

Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.