Три ефективни и две условни присъди за петима, били, ограбили и отвлекли нищо неподозиращ мъж, навигацията на колата ги отвела на грешен адрес

Разградският окръжен съд одобри споразумение постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, защитниците и петима обвиняеми и им наложи различни по размер наказания.

Страните приеха за безспорно установено, че на 02.11.2023 г. обвиняемите, в съучастие като съизвършители, нахлули въоръжени и маскирани в дома на мъж от самуилското село Хърсово и го отвлекли с цел грабеж, използвайки лек автомобил „БМВ Х5“ и му причинили средна телесна повреда. Те направили опит да отнемат от отвлечения и от жената, с която живеел, пари, като употребили за това сила – удари с юмруци, ритници и с дръжка на брадва спрямо мъжа и удар с пистолет в корема спрямо жената.

Пред съда петимата мъже на възраст от 29 до 41 г. признаха вината си и се отказаха от разглеждане на делото по общия ред. Заявиха, че са подписали споразумението доброволно и са наясно с неговите последици. Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За двете престъпления – отвличането и грабежа придружен със средна телесна повреда, съдът групира наказанията „лишаване от свобода“ и определи Дж.К. да търпи най-тежкото от тях – 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“.

На обвиняемия И.И. наложи 6 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“, а на М.Р. – 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“.

Обвиняемите Р.Р. и Х.М. ще търпят наказания от по 3 години „лишаване от свобода“ като изтърпяването им е отложено за срок от 5 години.

Мъжете са осъдени да заплатят разноските по делото в общ размер на 8 963,40 лв.

Определението на Разградския окръжен съд е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.