Пишман-престъпници пребили почти до смърт мъжа в Хърсово, навигацията на колата ги завела на грешен адрес

„Пишман-престъпници“ нарече окръжният прокурор Тихомир Тодоров петимата мъже, пребили почти да смърт и отвлекли 52-годишия мъж от Хърсово, за което е-Razgrad.bg вече съобщи.

На съвместна пресконференция днес Тихомир Тодоров и директорът на ОД на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов изнесоха подробности за престъплението и работата на разследващите по разкриването му.

В къщата на пребития мъж нахлули петима въоръжени мъже с маски на главите. В основата на планирания предварително обир били двама от извършителите, които по още неустановен начин разбрали, че мъж от Хърсово е открил голяма сума пари. Днес окръжният прокурор разказа, че парите – 3000 лева, били мухлясали и негодни да бъдат пуснати в обръщение. Затова мъжът потърсил услугите на банка, където банкнотите били подменени. Как двамата криминално проявени и съдени за различни престъпления мъже – от кражби да употреба на наркотици, са достигнали до бордерото от банката разследващите тепърва ще установяват.

Научили за сумата, те сговори още двама от своето село Острово, а по пътя взели още един подпийнал, и на 2 ноември с голям джип поели към Хърсово. Въведеният обаче в навигацията на колата адрес се оказал грешен и те се озовали пред къщата на съвсем друг човек.

Убедени, че са там където трябва, петимата – въоръжени с пистолети и пушка, се нахвърлили върху нищо неподозиращия мъж там и го замлатили, за да им каже къде е скрил парите. Побоят продължил почти час време, през което челюстта на нападнатия била счупена няколко пъти, нанесените други травми – безброй. Побоят станал пред очите на 13-годишната доведена дъщеря на нападнатия мъж. В ужаса си момичето – диабетичка, насочила към врата си спринцовката с инсулина и заплашила да се самоубие пред тях, ако не оставят баща ѝ на мира. След което побягнала и успяла успешно да се барикадира в съседната стая, където разбойниците не могли да проникнат.

Петимата помъкнали мъжа навън, натъпкали го в джипа „БМВ – Х5“ и продължили да го бият. Когато в момент на проблясък мъжът чул, че го наричат с различно от неговото име, успял да извади от дрехата си телефона, в калъфа на който била личната му карта. Едва тогава „пишман-престъпниците“ проумяли, че бият не когото трябва, отворили вратата и го изхвърли нейде край пътя.

Престъплението е подготвяно внимателно до най-дребните детайли. Извършителите си купили маските и оръжията от оръжеен магазин, а след провала на опита им за обир изгорили маските и ръкавиците в местност край Разград.

Наказанията за подобен тип престъпления са тежки – за грабеж от 5 до 15 години, а за отвличане – от 7 до 15 години, уточни прокурор Тодоров. Открити са оръжията, боеприпасите и огнището, където са били изгорени маските. Джипът е отнет, предстои специалисти от София да вземат следи от биологичен материал от пребития за ДНК експертиза.

За добрата работа директорът на ОД на МВР в Разград старши комисар Мирослав Иванов похвали криминалистите от дирекцията. След извършени бързи оперативно-издирвателни действия, на 7 ноември към 14.00 часа в района на селскостопанското летище в Острово, разследващите засекли джип „БМВ Х5“, в който установили двама от извършителите – 31-годишни мъже от село Острово. Срещу тях утре в Окръжния съд  ще им бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“. След първите двама, били задържани останалите трима от групата – на 28, 38 и 41 години. Всички, освен един, са направили самопризнания. Любопитна подробност и е фактът, че никой от тях не работи, но активно се занимават с бодибилдинг.

/e-Razgrad/

Hits: 268

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.