Топъл обяд за 400 души за следващите три години в община Разград

В първия работен ден на 2023 г. започна реализацията на проекта „Топъл обяд в община Разград“. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

400 човека получават подкрепа по инициативата, която ще продължи до 30 септември 2025 г.

Как стартира проектът провери лично заместник-кметът Добрин Добрев. Той посети село Липник, където безплатен топъл обяд получават 23-ма жители на селото, а в списъка на чакащите са още 7. Хората споделиха, че са много доволни от осигурената подкрепа в тези трудни времена. Кметът на селото Неждет Мехмедов допълни, че подобна помощ за нуждаещите се е много добра инициатива за населено място като Липник. Според зам.-кмета на Разград изпълнението на проекта за топла храна за 400 човека от общината, е изключително полезна инициатива, в която местната управа се включва традиционно. „В тези времена на криза и инфлация ръководството на Община Разград смята, че това ще даде възможност за по-достойно преживяване на нашите уязвими съграждани. Местната власт ще продължи да търси възможности за финансиране на проекти за осигуряване на по-добри условия за живот на жителите на общината, които имат нужда от подкрепа“ – коментира Добрин Добрев.

Проектът „Топъл обяд в община Разград“ се финансира по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане. Стойността му е 1 005 388,80 лв., а продължителността – 33 месеца. Списъкът на потребителите може да се актуализира при освобождаване на място и при промяна на линията на бедност

Заявления за тона може да се подават в кметствата по адресна регистрация и в Община Разград през целия период на реализация на проекта. Обядът е в работните дни от седмицата и включва супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт. Обядът се осигурява от ЕТ “Петър Цонев-Петров-Цонев“ – Разград. В областния град по график се раздава в два пункта – в жк „Орел“ и в бистро „Бели Лом“, а по селата – в кметствата, като потребители има във всички села на общината с изключение на Черковна и Ушинци. Проектът „Топъл обяд в община Разград“ продължава целите на изпълнението на подобни проекти от предходни периоди за осигуряване на препитание на нуждаещите се хора. А броят на потребителите непрекъснато се увеличава, досега подпомаганите по този начин е бил най-много 350 човека.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.