Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионалния исторически музей

Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионален исторически музей-Разград и от 5 април е титуляр на този пост, съобщиха от пресцентъра на Община Разград

Тя е завършила Хуманитарна гимназия „Акад. Анание Явашов“-Разград, бакалавърската й степен е „История“ в ШУ “Епископ Константин Преславски“, а магистърската –„Културно-историческо наследство на България и туризъм“ – отново в ШУ “Епископ Константин Преславски“.

Работила е 8 години в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград, 4 години е уредник в отдел „Етнография“ в Регионален исторически музей-Разград. Има 4 научни публикации в сборници от национални и международни конференции.

От януари 2020 г. бе директор на РИМ-Разград до провеждане на конкурса.

Реклама:


/e-Razgrad/

4 Replies to “Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионалния исторически музей”

 1. Пред кого се отчита новият директор?Имат ли право гражданите на Разград да изискват отчети за дейността й на определени периоди от време?

  1. Отчет? Кметът да дава отчет на избирателите си какво е направила тази жена? Вие слушахте ли интервюто й в Кiss 13? Вие чухте ли стратегията й? Та нейната идея е да прави отдел природа в РИМ….
   „Националният резерват, който е от национално значение“ – ? Ама вие сериозно ли?
   „Изграждане на исторически тематичен парк и музеен център. Музеен център – с детския кът, експозиционни съвременни зали, трезори, хранилища. Музеен център, в който да се изложат ВСИЧКИ движими културни ценности на региона.“ Като допълним и с природния отдел, с образователните игри, анимациите и интерактивните новости ще разберете,че госпожица Тодорова говори за грандиозни неща, г-жо Атанасова.
   След всичко казано в интервюто й ще можете сама да видите отчета от управлението й. По-интересното е обаче, че кметът много ясно заяви, че пари за сградата на МВР (която точат (или точеха) за въпросния музеен и детски център) НЯМА!!!
   И от това, драги ми Смехурко, следва, че цялата тази работа е един накипрен фарс. И мирише на фантасмагории отдалече.
   Толкоз!

   1. Те едвам улиците поправят, музеен център ще строят, тая вярно е голям смях. Общината да даде отчет кои са били в комисята дето са я избрали – да знаем кой да държим отговорен когато музеят заприлича на панаир, че тая само панаири я интересуват.

 2. Подлогата на Цветана Бенонова. Денчо, не ти е лесно с толкова прости и злобни жени покрай теб…. Съболезнования на музея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *