Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионалния исторически музей

Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионален исторически музей-Разград и от 5 април е титуляр на този пост, съобщиха от пресцентъра на Община Разград

Тя е завършила Хуманитарна гимназия „Акад. Анание Явашов“-Разград, бакалавърската й степен е „История“ в ШУ “Епископ Константин Преславски“, а магистърската –„Културно-историческо наследство на България и туризъм“ – отново в ШУ “Епископ Константин Преславски“.

Работила е 8 години в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград, 4 години е уредник в отдел „Етнография“ в Регионален исторически музей-Разград. Има 4 научни публикации в сборници от национални и международни конференции.

От януари 2020 г. бе директор на РИМ-Разград до провеждане на конкурса.

/e-Razgrad/

Hits: 0

4 Replies to “Таня Тодорова спечели конкурса за директор на Регионалния исторически музей”

  1. Пред кого се отчита новият директор?Имат ли право гражданите на Разград да изискват отчети за дейността й на определени периоди от време?

    1. Отчет? Кметът да дава отчет на избирателите си какво е направила тази жена? Вие слушахте ли интервюто й в Кiss 13? Вие чухте ли стратегията й? Та нейната идея е да прави отдел природа в РИМ….
      “Националният резерват, който е от национално значение” – ? Ама вие сериозно ли?
      “Изграждане на исторически тематичен парк и музеен център. Музеен център – с детския кът, експозиционни съвременни зали, трезори, хранилища. Музеен център, в който да се изложат ВСИЧКИ движими културни ценности на региона.” Като допълним и с природния отдел, с образователните игри, анимациите и интерактивните новости ще разберете,че госпожица Тодорова говори за грандиозни неща, г-жо Атанасова.
      След всичко казано в интервюто й ще можете сама да видите отчета от управлението й. По-интересното е обаче, че кметът много ясно заяви, че пари за сградата на МВР (която точат (или точеха) за въпросния музеен и детски център) НЯМА!!!
      И от това, драги ми Смехурко, следва, че цялата тази работа е един накипрен фарс. И мирише на фантасмагории отдалече.
      Толкоз!

      1. Те едвам улиците поправят, музеен център ще строят, тая вярно е голям смях. Общината да даде отчет кои са били в комисята дето са я избрали – да знаем кой да държим отговорен когато музеят заприлича на панаир, че тая само панаири я интересуват.

  2. Подлогата на Цветана Бенонова. Денчо, не ти е лесно с толкова прости и злобни жени покрай теб…. Съболезнования на музея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.