Талантите от Музикалната школа – отново по върховете на национални и международни конкурси

Само за месец девет деца от Музикалната школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“ в Разград покориха два международни и един национален конкурс, съобщи пред журналисти директорът на школата Деян Денчев. Талантите са от класовете на преподавателите Галина Героева, Нина Георгиева и Детелина Тодорова.

През април пианистите Деян Денчев, Славена Петкова и Михаела Тодорова са впечатлили журито на Международния конкурс „Vivapiano“ в София с изпълнения на класически репертоар и се завърнали с две първи и едно второ място.

С първо място в първа възрастова група в десетото състезание за млади пианисти и цигулари на 13 май в Национален комплекс “Панчо Владигеров” в Шумен са Дара Матева, а втора – в първа възрастова група – Емир Шукри.

Отлично в международния конкурс “Звукът на времето” във Велико Търново са се представили четирима от възпитаниците от класа по вокално майсторство на Детелина Тодорова. Пресияна Тодорова е първа в направление “Фолклор”, с изпълнение на пиринската песен “Китка ми шарена”. Мартина Матева също е първа във втора възрастова група с шопската песен “Поболи се Дона”. Ренета Петрова е втора с песен от репертоара на Надка Караджова “Майка Калина думаше”, а в дебюта си на конкурс Фатме Топчева с  родопската песен “Стъпил Добри” е втора в четвърта възрастова група.

Директорът на Музикалната школа и секретарят на читалището Виолета Антонова изказаха своята благодарност на децата и на преподавателите им за успехите им в конкурсите.

Следваща изява на талантите ще е на Деня на детето – 1 юни, когато официално ще бъде открита ремонтираната по проект сграда на Музикалната школа, а от  18 часа в Стария театър е празничният концерт.

А на 22 юни годишният концерт ще постави край на напрегнатия, но много успешен творчески сезон за талантите от школата, които след това ще се насладят на чаканата с нетърпение лятна ваканция.

/e-Razgrad/

Hits: 106

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.