Стрелба с лък – „Купа Разград“ и Държавно първенство за деца

39-и турнир по стрелба с лък „Купа Разград” се проведе в най-добрия в страната Комплекса по стрелба с лък. Участваха 61 деца до 12 и до 15 години, сред тях и състезатели от Румъния.

За същата възрастова група е и второто състезание през този уикенд – в днес Разград е домакин и на Държавно първенство за деца, в което участват 70 състезатели.

В приветствието си зам.-кметът Добрин Добрев припомни, че комплексът за стрелба с лък бе първата спортна концесия в общината. „Радостен съм, че тя е успешна и съвместното ни сътрудничество е гладко. Благодаря на Красимир Дяков и на Клуба за стрелба с лък „Антибиотик” за дългите години неуморен труд, сили, енергия и средства, за се превърне съоръжението в най-добрата база с най-добрите условия за практикуване на този спорт”, каза Д. Добрев. На участниците зам.-кметът пожела много точни мишени и успех в състезанието.

Председателят на разградския клуб Красимир Дяков допълни, че благодарение на доброто сътрудничество с Община Разград турнирите в Разград са по-голям бюджет от подобни събития в други региони. „Купа Разград”, която се провежда под егидата на местната управа, е с награден фонд 2000 лв.

Сред официалните лица на откриването на събитието бяха двама президенти на федерации по стрелба с лък – на българската Атанас Темелков, който е родом от Разград, и на румънската Милан Гомел, както и експертът по спорт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Валери Бойчев.

/e-Razgrad/

Hits: 45

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.