Специална организация на движението около православния храм за празниците

И тази година навечерието на Възкресение Христово полицията предприема мерки и средства за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на хората по време на празниците.

Съветът на органите на реда е, ако отсъстваме в дните около Великден, да обезопасим жилищата си и да помолим съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

Храмовете, търговските обекти и площади са предпочитаните от джебчиите места, особено в суматохата на празничното настроение. Бдителността може да ни предпази от неприятната изненада да останем без документи, пари или накити.

Във връзка с великденските чествания Районно управление – Разград предприема мерки за опазване на обществения ред и недопускане на инциденти в района на църквата „Св .Николай Чудотворец”. Временни промени в организацията на движението са предвидени днес и в неделя: няма да бъде позволено паркирането по улица „Васил Априлов” в участъка от „Г.С.Раковски” до „Свети Климент” и по улица „Димитър Хранов” в участъка от „Сава Катрафилов” до „Свети Климент”. По време на религиозните ритуали извън църквата движението в посока изток по улица „Свети Климент” ще бъде насочвано по „Васил Априлов”, а в посока запад – по „Ильо войвода”. ОД на МВР-Разград призовава всички граждани, посещаващи църковния храм, да планират предварително придвижванията си и да се съобразяват с указанията на полицейските екипи.

Служителите на “Охранителна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. До 17 април ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на предпазните колани, изправност на автомобилите и правоспособност.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.