Деца нашариха декоративни яйца за Великденската украса

Още по-пъстра и красива стана великденската украса на Разград след традиционното боядисване на декоративни яйца, което Община Разград по традиция организира на Велики четвъртък.

Тази участваха всички изявили желание деца. Дизайнът на яйцата бе подготвен от Цветомира Петрова и нейните възпитаници от Школата по изобразително изкуство към Център за работа с деца, уточняват от пресслужбата на местната управа.

В началото на събитието от името на общинското ръководство пожелания за светли празници към присъстващите отправи главният експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ Цветана Бенонова. Тя припомни и част от традициите преди Великден – яйцата се боядисват в четвъртък или събота, ритуалът се извършва от жени, участват и децата в дома.

Две талантливи момичета от Школата по изкуства „Енджой мюзик“бяха част от музикалната програма на събитието. Седемгодишната Калина Радославова изпълни песента „Топъл дъжд“, а осемгодишната Марина Минкова – „Обещание“.

В боядисването на декоративните яйца се включиха и зам.-кметът Полина Иванова и секретарят на Община Разград Нели Добрева. Трите яйца бяха поставени непосредствено до къта за снимки на площад „Независимост“.

/e-Razgrad/

Hits: 127

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.