Специализирана полицейска операция по безопасност на движението в Разградско се провежда в момента

САМО ОТ НАЧАЛОТО НА  НОЕМВРИ СА СТАНАЛИ 12 ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ С 4 ЗАГИНАЛИ И 11 РАНЕНИ

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОД на МВР-Разград от 17 часа на 27 ноември до 20 часа на 3 декември, съобщават от полицията.

През последния месец пътно-транспортната обстановка на територията на ОД на МВР-Разград бележи рязко влошаване. От началото на  ноември са възникнали 12 тежки ПТП с 4 загинали и 11 ранени. В сравнение със същия период на миналата година се наблюдава увеличаване на броя на тежките катастрофи със 7, на броя на загиналите с 4 и на броя на ранените с 4. Голяма част от тежките сблъсъци със загинали (75 % от общия брой) са в малки населени места и по третокласната пътна мрежа.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

/e-Razgrad/

Реклама:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *