Собствениците на „Фарма-Тийм“ даряват дефибрилатори на училища и институции

ВЕТЕРИНАРНИТЕ ЛЕКАРИ ДИМИТРИНА ПЕТРОВА И НИКОЛА ДОСЕВ СТАРТИРАТ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ  „ДА СПАСИМ СЪРЦЕ!“

Собствениците на “Фарма-Тийм БГ” ЕООД – ветеринарните лекари Димитрина Петрова и Никола Досев, днес стартираха своя поредна благотворителна инициатива „Да спасим сърце!“. Те поставиха на видно място във фирмения ветеринарно-медицински комплекс първия от осигурените от тях мобилни автоматични дефибрилатори. Идеята е, когато трябва да бъде спасяван нечий човешки живот, уредът за възстановяване на загубения сърдечен ритъм да бъде ползван не само за клиенти на клиниката, а и от всички хора в квартала.

Мобилният апарат е с автономно захранване за пет години и е опростен за работа до степен с него да се справя абсолютно всеки на тази планета. Въпреки това – днес, а и при даряването на всеки следващ дефибрилатор, общопрактикуващият лекар д-р Деян Коларов ще прави начално обучение на някого от персонала в съответно училище или институция в община Разград или областта.

Вторият и третият дефибрилатор ще бъдат дарени идната седмица на училищата, в които са учили Петрова и Досев: на 7 декември – на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград и на 15 декември – на най-голямото училище в Исперих – „В.Априлов“. А в сградата на разградското училище са още две школа: Спортното и  ОУ „Хр.Ботев“.  Докторите Петрова и Досев са абсолютно убедени, че във време на пандемия като сегашната, човечеството научава още един урок за неотложната медицинска помощ и мобилни дефибрилатори в немалко държави по света вече има на всеки етаж в хотелите, в обществени сгради, че и в станциите на метрото. Според тях до пет години уредите за възстановяване на загубения сърдечен ритъм ще бъдат задължителни като пожарогасителите сега.

Собствениците на „Фарма-Тийм“ ще предоставят дефибрилатори и на още училища, съгласувано с началника на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. Вече са водени предварителни разговори и с ръководството на Община Разград за публично-частно партньорство в името на спасяването на човешки животи – дефиблиратори да се поставят в обществени сгради и на обществени места. Защото, когато се знае къде наблизо има дефибрилатор, при неотложна нужда той може да бъде използван преди на място да пристигне специализиран медицински екип.

До края на седмицата ще бъде разкрита и набирателна сметка, в която фирми и граждани ще могат да превеждат, според възможностите си, суми за осигуряване на още мобилни дефибрилатори. Струва си – за да изпреварим смъртта, категорични са Димитрина Петрова и Никола Досев.

/e-Razgrad/

Hits: 41

One Reply to “Собствениците на „Фарма-Тийм“ даряват дефибрилатори на училища и институции”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.