Коледни подаръци от „Одисея”

ЗА ДЕСЕТА ГОДИНА СДРУЖЕНИЕТО ДОСТАВЯ ДАРЕНИЕ ОТ ГЕРМАНИЯ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА

Зам.-кметът по хуманитарните дейности в Хабибе Расим поздрави и изрази благодарност от името на кмета на Разград Денчо Бояджиев за доброволческите кампании на сдружение „Одисея“. Това стана непосредствено след пристигането на поредния тир с подаръци от Германия за нуждаещи се деца и пълнолетни от региона, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Сдружението е създадено от г-жа Силвия Вълева и проф. Милена Вълева, реализирали инициативата за организиране и разпределение на даренията по Коледа в партньорство с немската фондация „Света Филомена“, която поема и разходите по транспортиранието им до Разград.

През последните два месеца Сдружение „Одисея“ получава два пъти по пет тона дарения от „Света Феломена“. Подаръците ще бъдат предоставени на потребителите на социалните услуги за деца и пълнолетни лица в: Звено „Майка и бебе“, „Дом за стари хора”, “Дневен център за деца и младежи с увреждания“ детски градини, а също и на индивидуални потребители в община Разград и други общини от областта.

Даровете са от жителите на град Ралбиц-Розентал, Саксония. Всяка кутия е с надпис, определящ възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът.

В камиона с дарения имаше и 14 специализирани легла с ел.управление и масички за хранене, каквито се ползват вДома за стари хора и Дома за пълнолетни лица с деменция. С коледните подаръци са пристигнаха и дезинфекционни материали, постелъчен инвентар и помощни средства за хора с увреждания, инвалидни колички, ролатори и други хигиенни материали.

От сдружение „Одисея“ заявиха, че не се отказват да вървят по пътя, който са поели преди 10 години, въпреки сложната епидемиологична обстановка в цял свят.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.