Слави обяви: “Шоуто на Слави” официално спира на 31 юли

Моят договор с Би Ти Ви изтича на 31 юли тази година. На тази дата “Шоуто на Слави” ще спре да съществува, съобщи водещият в изданието на предаването – понеделник, 6 май. По думите му решението е взето от него и екипа на шоуто.

“Реших да не подновяваме договора си. Нямаме проблеми с партньорите си от БТВ, това е наше решение”, обяви водещият и създател на тв формата. Така той слиза от сцената сред 19 години в ефир.

 

Ето какво каза Слави Трифонов:

Уважаеми зрители,

Знаете ли, че всяка вечер, като сядам срещу вас – аз в телевизора, а вие във вашия дом, та всяка вечер, като сядам срещу вас, аз се чувствам като част от вашето семейство.

Понякога си представям как някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, моя роден град Плевен, или пък някъде в чужбина – в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка… Представям си вие как ме гледате по телевизорите и аз съм част от вашите семейства, там където ме гледате. Седя до вас и се гледам заедно с вас по телевизията. Казвам ви го, защото това е факт – вече 19 години. За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение. Предполагам, че така е и за моите колеги. Познавам ги добре. Мисля, че за всички ни е приключение, но за мен основно е приключение, което продължава вече 19 години, благодарение на моите колеги, благодарение на бТВ, но най-вече благодарение на вас. 19 години. Ако една госпожица се е родила в деня на първото предаване – това беше на 27 ноември 2000 г., сега тя е на 19 години. Може да се жени, да има деца, да гласува. Тази госпожица е израснала заедно с това приключение. Независимо дали го е гледала или не, но тя е израснала заедно с него. Или пък един друг факт ще ви дам – ако подредите всичките тези предавания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца, 24 часа в денонощието, за да ги изгледате всички отначало до края.

Уважаеми зрители, казвал съм “уважаеми зрители” над 70 000 пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор тази година изтича на 31 юли. Той беше подписан за една година последният договор… Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползваме по договор, той изтича на 31 юли. И на 31 юли т.г. това приключение ще свърши, т.е. “Шоуто на Слави” ще спре да съществува. И тук логичният въпрос е “Защо?” и, понеже винаги съм бил честен с вас, мисля, че откровеността е най-добрата политика по принцип, пък с вас това е откакто се показвам по телевизията. Затова и сега ще бъда откровен. Не мисля да правя нищо друго.

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда, просто не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас – как е организирано, как работи, и кажете вие чувствате ли се на място. Така се чувстваме и ние. Като хора работещи в телевизия, ние правехме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга, имаме други разбирания за свободата и за начините ѝ за отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода – безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече. Затова аз реших да не подновяваме договора си с бТВ.

Не си мислете, че имаме проблеми с нашите партньори от бТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение. Аз съм правил много телевизионни предавания – така се случи животът ми. Щастливо, да, това е мечтана за мен работа. Всъщност не е работа – аз така живея. Заедно с моите колеги сме правили много телевизионни предавания в различни телевизии. Всички тези предавания са били спирани от телевизиите. “Ку-ку” много отдавна беше спряно от БНТ и се появи “Каналето”. “Каналето” пак по БНТ беше спирано два пъти. После се появи “Хъшове” и то беше спирано два пъти. След това се появи “Шоуто на Слави” и, хоп, познайте, и то беше спирано два пъти. Но, понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от бТВ, заради които имахме възможността аз и моите колеги да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение.

бТВ не е абревиатура от три букви, а хора.

бТВ в годините смени различни собственици, различни мениджъри… Затова, като почтен партньор, искам да благодаря на Албърт Парсънс, на Светла Василева, на Вики Политова, на Павел Станчев, на Флориан Скал, но най-много искам да благодаря на вас, на вас, уважаеми зрители, благодаря ви! За мен беше чест!

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.