Бойко Борисов: Папа Франциск е голям приятел на България

В лицето на папа Франциск имаме голям приятел на България. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти за посещението на папата в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това стана след като го изпрати на летището, откъдето той се отправи към следващата си дестинация – Северна Македония.

“Мисля, че тридневното му посещение е една добра реклама за България. Всички медии отразяват посещението му, призивите му за мир. Той ги прави от всяко кътче на света”, заяви Борисов. Той акцентира към отношението на Светия отец към децата и към хората. “Мисля, че беше добро посещение”, коментира министър-председателят.

Борисов благодари на всички, които са били ангажирани с визитата и се извини за причиненото неудобство на тези, които не са имали интерес към събитието.

На въпрос кое е най-силното послание на папата у нас, премиерът заяви: “Това е мирът. Години наред и аз, когато съм говорил пред вас съм казвал, че опасенията ми са за мира в размирен регион”. Бойко Борисов посочи, че последните думи на папата към него са били да продължава да прави мостове и магистрали на Балканите. “Темата ни за Западните Балкани се оказа, че е важна и за света”, заяви Борисов.

“Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове”, това каза папа Франциск на министър-председателя Бойко Борисов.

 

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. “Добрият съсед е повече от роднина” – казваме в България. Народът се радваше, видях го”, посочи министър-председателят. “Продължавайте да изграждате мир, сейте добро” – чрез тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

„Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха“, заяви българският министър-председател и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.