Сбор в Балкански

Кметът на община Разград Добрин Добрев поздрави жителите на село Балкански за селищния празник на населеното място, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това бе първото официално събитие, на което кметът присъства след встъпването си в длъжност на10 ноември. Сред гостите на селищния празник бе и най-младият общински съветник в местния парламент – 22-годишният Николай Пенчев, както и кметове на съседни села.

Празникът започна с поднасяне на венец пред паметника на патрона на селото Христо Балкански. Поднесоха го кметът на селото Десислав Досев и секретарят на читалището Милена Стоянова. Двете институции –  кметство Балкански и читалище „Просвета“ са организатори на празника.

Кметът Добрин Добрев поздрави организаторите за това, че вече надграждат над възстановената миналата година традиция за провеждане на селищен празник. „Традициите са не само това, което ни поддържа живи, но и това, което ни прави сплотени и задружни. Когато сме заедно, можем да преборим всички трудности като общност, която се подкрепя“, каза Добрин Добрев. „Да пребъде Балкански напред в годините” – завърши приветствието си общинският кмет.

С пожелания за здраве и успехи се обърна към съселяните си и кметът на Балкански Десислав Досев.

Празничната програма под надслов „На мегдана сред село залюляло се хоро” започна с изпълнение на народна песен от деветгодишния Йордан Гавазов, на Детелина Тодорова от Музикална школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие“ в Разград. В програмата участваха и състави от читалищата „Напредък“ – Дряновец, „Съзнание“ – Просторно и „Съзнай себе си” – Цар Калоян.

Както се полага на площада в центъра на селото имаше и скара бира и битова обстановка.

/e-Razgrad/

Hits: 363

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.