Патронен празник в ОУ „И. С. Тургенев“

„Иновациите в преподаването и ученето са от решаващо значение за образователната ни институция. Прилаганите от нас новаторски подходи целят не само да осигурят на бъдещите млади хора подходящи умения за бързо променящите се условия на труда, но и да ги подготвят с креативност и умения за справяне с нарастващата сложност на обществените предизвикателства- четивна, математическа и научна грамотност, емоционална интелигентност, умения за личностно развитие, комуникационни умения, работа в екип, гражданска активност, критическо мислене, финансова и дигитална грамотност. Тези умения на 21-ви век развиваме в нашите часове. Как се случва това ли? Ще се убедите още, щом пристъпите прага на нашето училище.“  С тези думи директорът на ОУ „И. С. Тургенев“ госпожа Милена Орешкова приветства учители, ученици и гости на тържеството по повод патронния празник на училището.

Разнообразни бяха акцентите от празничния ден на школото. Тържество, демонстрации пред гости в клуба по роботика, уроци на отворени врати, връчване на награди на участниците в традиционния областен конкурс „Природата – извор на живот“ и шахматен турнир бяха дейностите, посветени на 36 годишнината на училището.

Гости на патронния празник бяха началникът на РУО Ангел Петков, експертите Живка Димитрова и Галина Пенева, експертите от отдел „Образование“ в община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова, Ценка Таракчиева – член на Обществения съвет, Пейчо .Георгиев, директор на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, бивши преподаватели, учители и деца от ДГ „Славейче“ и ДГ „Лудогорче“.

/e-Razgrad/

Hits: 244

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.