САЩ ще подпомогнат финансово доброволчески инициативи на граждани и дребния бизнес

Посолството на САЩ в София и  обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, се казва в прессъобщение на дипломатическата мисия.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.“ – е цитирана да казва посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Като признание за доброволческите инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството и фондацията ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Посолството призовава участниците в тези инициативи да номинират себе си или организацията, за която работят на уебсайт: http://www.BGStandingTogether.org/

Реклама:


Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Финансовата ни помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват, информират авторите на инициативата.

 

Номинации ще се приемат до 13 ч. в понеделник, 30 март. Получателите на финансиране и тяхната дейност ще бъдат обявени публично в сайтовете на посолството и фондацията, във Facebook, Twitter и Instagram.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *