Гюнай Хюсмен дари мартенската си заплата на Дома за стари хора

Днес областният управител Гюнай Хюсмен дари заплатата си за месец март на Дома за стари хора в Разград

за осигуряване на хранителни продукти, безконтактни термометри и предпазни средства за предпазване от заразяване с COVID-19 на настанените в социалната институция  възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Капацитетът на Дома е 80 лица.

Посланието на жеста на областния управител е, че в днешната извънредна ситуация трябва да се помогне на най-уязвимата част от обществото – възрастните хора и да се положат всички усилия за опазване на тяхното здраве и живот.

Параметрите на дарението бяха уточнени по време на работна среща на Гюнай Хюсмен с директора на Дома д-р Лейман Тюлеоглуева, която го информира за належащите потребности на домуващите в настоящата извънредна ситуация.

Областният управител направи на място инспекция на спазването на предписаните противоепидемични мерки за домуващите от заразяване с COVID-19.

Той получи свидетелство за дарение, след което с предпазни средства и от дистанция разговаря със служители и потребители и им вдъхна кураж и увереност, че трудната ситуация ще бъде преодоляна и че всички институции и организации, включени в Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград, работят активно за засилване превантивната дейност срещу навлизането и разпространението на COVID-19 инфекцията на територията на областта.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

One Reply to “Гюнай Хюсмен дари мартенската си заплата на Дома за стари хора”

  1. Достойно за уважение дело. Нека и други лидери да последват благородната Ви постъпка г-н Хюсмен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.