Разград отбелязва Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества

С няколко инициативи Разград отбелязва 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Зам.-кметът Хабибе Расим посети първото събитие – информационна кампания в градинката с фонтана с момченцата. Там по идея на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него миналата седмица бе изградена инсталация с цветни чадъри. Днес пред тях бе поставена и табела с логото на кампанията „Животът е цветен и ценен, не го заменяйте за наркотици!“. Под същото лого доброволци към ОбСНВ и деца от КЦНСТДБУ (къщичките) нарисуваха своите пъстроцветни послания по темата върху 5-метрово платно до фонтана. На минувачите бяха раздавани информационни материали срещу различните зависимости, а желаещите имаха възможност да участват и в симулативни игри с алкоочила, през които се вижда как изглежда светът с 1,2 промила алкохол в кръвта.

Председателят на ОбСНВ Станислава Петрова уточни, че събитията, посветени на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, продължават и следобед. В 13.00 ч. в хотелски комплекс „Лес“ започва състезателна викторина „Куиз“ с отбори от пет разградски училища. Целта на мисловната игра е акцент върху вредата от употребата и злоупотребата с наркотични вещества, активно общуване и съревнование на знанието между младите хора

В края на миналата седмица в Разград се проведе още едно събитие, посветено на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Гост лектор на обучението на медицински специалисти от училищата и психолози от МКБППМН беше д-р Станислав Иванов – завеждащ отделението по зависимости към Центъра за Психично здраве – Русе.

26 юни се отбелязва като Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества от 1988 г. За такъв той е определен с резолюция на Общото събрание на ООН от 7 декември 1987 г.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.