Разград в Деня на Независимостта

Кметът на Разград д-р Валентин Василев произнесе днес празнично слово за Деня на Независимостта на площад „Възраждане“.

„Да запазим древното наследство и да гарантираме, че Разград се развива, като модерен град, който отговаря на съвременните изисквания и предизвикателства – това е основен дълг на всеки гражданин. Този дълг обединява дух и атмосфера, автентичност и съвременен облик, традиции и толерантност през изминалите 111 години от официалното провъзгласяване на Независимостта на България“, каза в приветственото си слово градоначалникът.

Тържеството в Разград започна и завърши с танци на Мажоретния състав при Центъра за работа с деца.

След речта на кмета започна ритуалът за поднасяне на венци и цветя в знак на уважение към Независимостта на България. Венци и цветя бяха положени пред Войнишкия паметник от кмета д-р Василев и заместника му Галина Георгиева, венци имаше и от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, от народния представител от “БСП за България”

Денчо Бояджиев, Асим Адемов – член на  ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова. Венци положиха и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, общински съветници от групата на ГЕРБ, и общински съветници от групата на БСП, Регионален исторически музей, представители на политически партии, културни институции, признателни граждани.

След ритуала всички участници в тържеството посетиха гостуваща камерна историческа изложба от Регионален исторически музей – Варна, посветена на Деня на независимостта, която бе експонирана във фоайето на читалище „Развитие“.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.