„Лудогорец“ победи „Арда“ 2:0

„Лудогорец“ си върна първото място в класирането на efbet Лига, след като победи „Ард“ – а Кърджали с 2:0 в мач от X кръг.

Точни за успеха бяха Дан Битон и Мавис Чибота, който игра като нападател. Това бе трета поредна победа на Орлите в шампионата, откакто треньор е Станислав Генчев.

В началните минути на срещата „Лудогорец“ опита да създаде напрежение пред вратата на Караджов, но чистите голови положения липсваха. В 14-та минута след отлично изпълнен пряк свободен удар отсъден за нарушение срещу Горалски, Битон нацели напречната греда на вратата на „Арда“. Минута по-късно Вандерсон стреля към съперниковата врата, но топката излезе в аут. Единствената по-сериозна атака на „Арда“ през първата част в 21-та минута позволи на Коконов да потърси Кръстев в наказателното поле на „Лудогорец“, но топката не достигна до играча на „Арда“. В 29-та минута Битон стреля право в ръцете на Караджов от добра позиция за стрелба. Минута по-късно Недялков също опита шут, но не намери целта. В 35-та минута резултатът бе открит. Дан Битон стреля, топката тупна пред Караджов, излъга го и влетя в мрежата.

Втората част започна с положение за „Арда“. Аморим се оказа в добра позиция и стреля, но Ренан беше на ниво. В 66-та минута Чибота получи отличен пас от Икоко отдясно и матира Караджов за 2:0. До края на двубоя Димо Бакалов пропусна да направи резултата класически, като беше изведен отлично, но прати топката в аут. „Арда“ съумя да затрудни още един път Ренан, като в края на двубоя Рандал стреля опасно, но вратарят на домакините отново се справи.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.