Разград влезе в червената зона на заразата. Спират плановите операции и плановия прием в болниците

От 25.10.2020 година област Разград е в рисковата червена зона за разпространение на Covid-19 със заболеваемост от 180,00 на 100 000 население за период от две седмици. Съгласно заповед на министъра на здравеопазването в лечебните заведения за болнична помощ се спират плановите операции и плановия прием. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По информация на РЗИ през последното денонощие на територията на областта са регистрирани 28 нови доказани случая на коронавирус. . От тези 28 случая 18 са в Разград, по 1 в Благоево, Дянково, Кара Михал, Богданци, Езерче, Китанчево, Раковски, Веселина, Завет и Костанденец. Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени четвърти клас в ОУ „Отец Паисий“ – Разград, заради положителен тест на класен ръководите и един учител в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“- Разград.

Продължава изследването на персонала и домуващите в Дом за стари хора – Разград.

Реклама:


От Щаба апелират за стриктно спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград са 480. От тях активни са 276, на домашно лечение са 203,  а ново хоспитализираните са 5.

/e-Razgrad/

One Reply to “Разград влезе в червената зона на заразата. Спират плановите операции и плановия прием в болниците”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *