Разград влезе в червената зона на заразата. Спират плановите операции и плановия прием в болниците

От 25.10.2020 година област Разград е в рисковата червена зона за разпространение на Covid-19 със заболеваемост от 180,00 на 100 000 население за период от две седмици. Съгласно заповед на министъра на здравеопазването в лечебните заведения за болнична помощ се спират плановите операции и плановия прием. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По информация на РЗИ през последното денонощие на територията на областта са регистрирани 28 нови доказани случая на коронавирус. . От тези 28 случая 18 са в Разград, по 1 в Благоево, Дянково, Кара Михал, Богданци, Езерче, Китанчево, Раковски, Веселина, Завет и Костанденец. Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени четвърти клас в ОУ „Отец Паисий“ – Разград, заради положителен тест на класен ръководите и един учител в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“- Разград.

Продължава изследването на персонала и домуващите в Дом за стари хора – Разград.

От Щаба апелират за стриктно спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград са 480. От тях активни са 276, на домашно лечение са 203,  а ново хоспитализираните са 5.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Разград влезе в червената зона на заразата. Спират плановите операции и плановия прием в болниците”

  1. Tolkova po4naha da lyjat 4e po4naha da izmislqt naseleni mesta s bolni ot kara mihal nqma bolni stiga ste strqzkali naroda

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.