Разградски таланти – отново на върха на конкурса „Звукът на времето“

С награди от VIII международен конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново се завърнаха общо девет талантливи деца от две музикални школи в Разград.

Мартина Матева, Йордан Гавазов, Ренета Петрова и Пресияна Тодорова са възпитаници на Детелина Тодорова в Музикалната школа „Илия Бърнев“.

В раздела за хорово пеене шестгодишната Мартина и седемгодишният Йордан Гавазов са първи като дует. В индивидуалната надпревара Мартина пак е първа, а Данчо – втори. Втора във същата възрастово група е и Ренета. Десетгодишната Пресияна е трета в най-многолюдната група при поп изпълнителите.

Още пет талантливи деца от Разград окупираха челните места в класациите на конкурса в старата българска столица.

Шестгодишната Марина Минчева, осемгодишната Божидара Янева, 12-годишните Надежда Дочева и Мария Стефанова и Дея Куманова – на 15 години, са възпитаници на музикалния Адриан Маджаров от школата „Enjoy muzik“. Той е бил единственият преподавател с петима участници от общо над 350, преминали през онлайн селекцията и после достигнали до наградите в конкурса на финала на живо.

Марина става втора в I възраства група; Мария – в III група e трета; в същата група Надежда е втора, а Дея – първа. И четирите момичета са раздела поп музика. Във фолклорният раздел на конкурса Божидара е втора във II група.

Надежда, Мария и Дея участват и като трио с песента „We are the champions, която изпълниха и на „Хювефарма арена“ при  връчването на десетата шампионска купа на „Лудогорец“. В раздел „Терцети“ момичетата са първи.

Журито на „Звукът на времето“ – един от най-престижните конкурси у нас, е председателствано от Иван Лечев.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.