Публично обсъждане на начина за ремонт на Библиотеката, Музикалната школа и Етнографския музей

Община Разград организира в четвъртък, 10 юни, публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на проект „Енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в община Разград“ на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“.

Финансирането е за енергийна ефективност на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, Музикалната школа „Илия Бърнев“ и на Етнографскяи музей.

Общата стойност на проекта е 825 296 лева с ДДС. За проекта на Община Разград са предвидени: безвъзмездна финансова помощ в размер на 572 080 лева, финансов инструмент (общински дълг) – 193 216 лева и собствено участие на Община Разград – 60 000 лева.

Основна цел на проекта е подпомагане енергийната ефективност и модернизация на културната инфраструктура в община Разград в подкрепа на развитие на местната общност, основано на знание, творчество и съвместен културен живот, а специфичните цели – подобряване на материалната база на трите културни институции чрез ремонти в сградите, на дворни/прилежащи пространства и ново оборудване за повишаване качеството на предоставените от тях услуги.

За публичното обсъждане от 17,00 ч. в заседателната зала на 11-я етаж на Община Разград е поканена  местната общност – държавни обществени организации, общинската администрация, заинтересовани физически и юридически лица.

За свободен достъп до материалите по проекта заинтересованите могат да се свържат от 09.00 ч. до 17.00 ч. на тел. 084/618247 с Христина Русева, началник на отдел „Стратегическо планиране и проекти“ в Община Разград и в стая 412 да получат достъп до материалите. Могат да се запознаят с информация за проекта и на сайта на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.