Разбиха фамилия „ало измамници“ от Ясеновец, МВР показа над 1 000 000 лева и няколко килограма злато

Призори тази сутрин служители от ОД на МВР в Разград и териториалното звено „Борба с организираната престъпност“  в Русе са извършили претърсване  на четири адреса в Ясеновец.

В един от имотите са открити в метална каса и в тайник зад картина 400 000 евро, над 150 000 лева между 2 и 3 килограма злато. Задържани са 41- годишният Сезгин Шукри, втората му съпруга Сезен на 38 години, 62-годишният му баща му Шукри и 22-годишният му син..

Това обявиха на специална пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев. Мярката им за задържане ще бъде удължена на 72 часа.

Повдигнатото обвинение е за пране на пари и данъчни измами в особено големи размери. Иззета е много черна техника.

Реклама:

„Най-вероятно става въпрос за измами по позната телефонна с схема на разговори с чужбина, но типичната алоджийска схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени”, каза Тихомир Тодоров и допълни, че е пресметнал – за да има толкова пари, трябва работи без да харчи от тях поне 16 години.

Бившата съпруга на Сезгин била позната като „алоджийка“, настоящата била в пъти по-добра. Фамилията живеела в абсолютен лукс. Сезгин имал този имот, баща му още един в Разград, притежавали две висша класа „БМВ“-та, бус и салон за красота на ул. „Ив.Вазов“. Сезгин имал и „Лада“, но нито той, нито баща му – нито минута работа през целия си живот досега.

Разследващите допускат, че е възможно в процеса на детайлизиране на работата по случая да се стигне до обвинение и за организирана престъпна група. „Разбрахме, че адвокати от София са вече тук. В това няма нищо изненадващо, предвид откритите пари и злато“, коментира окръжният прокурор.

„В този бизнес, обаче вероятно има криза, щом работата ни по него започна с анонимно обаждане на личния ми мобилен телефон. Вярно, номерът го има в сайта, но човекът отсреща каза, че не бива да се занимавали с кокошкари, а трябва да погнем Сезгин Шукри. Съобщи адреса и ЕГН-то му… Признавам, допуснах, че обаждането е шега, но после реших да опитаме макар и с удар във въздуха, с вероятност сигналът да се окаже 50/50. Оказа се успешна акция, но има криза, щом като започнаха един друг да се издават“, каза още Тихомир Тодоров.

И завърши: „На връх Преображение Господне им развалихме сватбата – трябвало да е предстоящата събота.“

Окръжният прокурор обеща да допълва информацията по случая, когато има развитие по него.

На финала на пресконференцията старши комисар Ивайло Йовчев съобщи, че акцията е била подготвена предварително, минала е съвсем гладко, не е имало даже и опити за съпротива по време на обиските на адресите в Ясеновец

/e-Razgrad/

Hits: 28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.