Приемната на Антоанета Цонева става постоянна

Приемната за гражданите на Разград, която днес отвори народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Антоанета Цонева, ще бъде постоянна.

„Идеята е два пъти в месечно /в понеделниците/ от 10.00 до 12.30 часа да мога свободно и в неформална обстановка да разговарям с жителите на града и на областта за всички актуални проблеми, както за тях, така и за общността в Лудогорието“, каза Антонета Цонева.

Тя колегите й от коалицията ще бъдат напълно открити и готови за взаимодействие с хората, за да са наясно с реалния им живот в избирателния район. В плановете на Антоанета Цонева е да пътува из областта, на място да се запознава с детайлите по поставен казус и да помага за неговото разрешаване.

След проведената среща с граждани, представители на бизнеса и институции в Разград по време на първата приемна, Антоанета Цонева пое конкретни ангажименти, касаещи жителите на Разград.

Реклама:

Една от основните теми на разговор беше бъдещето на Разградската филхармония. По думите на Цонева съществуването на един от най-старите симфонични оркестри в страната по никакъв начин не може да бъде поставено под въпрос. „В момента филхармонията е част от Театрално-музикалния център (ТМЦ) в Разград, който обединява също Драматичния театър „Антон Страшимиров” и Сцена „Назъм Хикмет”. Ако постановлението се приеме, ТМЦ ще бъде преобразуван в Театрално-музикален и филхармоничен център“, заяви тя.

Народният представител отговори и на въпроси, свързани с доклада от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с констатирани нарушения при възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград. Въпреки големия обществен интерес, докладът продължава да не бъде публично достъпен, за да има пълна прозрачност на похарчените публични средства.

“Случаят е част от такъв вид практики, които се използват от прокуратурата, за да могат да държат на къс пас, ако се налага, определени политически лица или други участници в политическия живот”, коментира тя и допълни, че очаква отговор от председателя на АДФИ д-р Стефан Белчев докъде е стигнала проверката на прокуратурата и дали докладът ще и бъде предоставен.

Адресът на приемната е в жк „Освобождение“, на партера на бл. 69, клуб на „Демократична България” /зад магазин „Била“/.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.