Приемната на Антоанета Цонева става постоянна

Приемната за гражданите на Разград, която днес отвори народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Антоанета Цонева, ще бъде постоянна.

„Идеята е два пъти в месечно /в понеделниците/ от 10.00 до 12.30 часа да мога свободно и в неформална обстановка да разговарям с жителите на града и на областта за всички актуални проблеми, както за тях, така и за общността в Лудогорието“, каза Антонета Цонева.

Тя колегите й от коалицията ще бъдат напълно открити и готови за взаимодействие с хората, за да са наясно с реалния им живот в избирателния район. В плановете на Антоанета Цонева е да пътува из областта, на място да се запознава с детайлите по поставен казус и да помага за неговото разрешаване.

След проведената среща с граждани, представители на бизнеса и институции в Разград по време на първата приемна, Антоанета Цонева пое конкретни ангажименти, касаещи жителите на Разград.

Една от основните теми на разговор беше бъдещето на Разградската филхармония. По думите на Цонева съществуването на един от най-старите симфонични оркестри в страната по никакъв начин не може да бъде поставено под въпрос. „В момента филхармонията е част от Театрално-музикалния център (ТМЦ) в Разград, който обединява също Драматичния театър „Антон Страшимиров” и Сцена „Назъм Хикмет”. Ако постановлението се приеме, ТМЦ ще бъде преобразуван в Театрално-музикален и филхармоничен център“, заяви тя.

Народният представител отговори и на въпроси, свързани с доклада от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с констатирани нарушения при възлагането и изпълнението на консервацията и реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград. Въпреки големия обществен интерес, докладът продължава да не бъде публично достъпен, за да има пълна прозрачност на похарчените публични средства.

“Случаят е част от такъв вид практики, които се използват от прокуратурата, за да могат да държат на къс пас, ако се налага, определени политически лица или други участници в политическия живот”, коментира тя и допълни, че очаква отговор от председателя на АДФИ д-р Стефан Белчев докъде е стигнала проверката на прокуратурата и дали докладът ще и бъде предоставен.

Адресът на приемната е в жк „Освобождение“, на партера на бл. 69, клуб на „Демократична България” /зад магазин „Била“/.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.