През април Капанският ансамбъл с Великденски концерт и пътуване до Кубрат и Севлиево

Април е поредният наситен с концерти месец от определено силния за нас сезон, обяви на пресконференция днес директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

На 25 април от 18.30 ч. е Великденският концерт на ансамбъла – поздрав за почитателите на състава в Разград и гостите на столицата на Лудогорието.

Спектакълът на сцената на Общинския културен център ще е със специалното участие на най-добрия гъдулар у нас – Пейо Пеев, и една от най-популярните тракийски певици Ваня Вълкова.

Пейо Пеев е солист на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио и преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Във Великденския концерт ще прозвучат оркестрово произведение, написано от Пейо Пеев специално за Капанския ансамбъл и негови обработки на песни на Ваня Вълкова. Втората част на спектакъла включва произведения от капанския фолклор.

Първият концерт на състава през април е на 15-ти в читалището в Кубрат с начален час 19.00. Билетите са на цена 10 и 12 лева.

А на 27 април ансамбълът ще пътува за самостоятелен концерт – част от фестивала „Семе българско“ в Севлиево. Любопитна подробност е фактът, че капанци участваха и в миналогодишното издание на фестивала в балканския град и по всичко личи, че са оставили отлични впечатления от представянето си и поканата е подновена. И още нещо любопитно – предната вечер в Севлиево като нестинари ще бъдат Жулиета и Румен Иванови, дългогодишни танцьори в Капанския ансамбъл.

/e-Razgrad/

Hits: 325

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.