Посланикът на Монголия с визита в Разград

НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ЛХАГВАСУРЕН САЯНАА БЕ В СТОЛИЦАТА НА ЛУДОГОРИЕТО ЗА ПРОУЧВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА БИЗНЕС СЪТРУДНИЧEСТВО И НА ФУТБОЛЕН МАЧ

Посланикът на Монголия Лхагвасурен Саянаа посети Разград, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Обсъждане на възможностите за износ на лекарствени продукти за хуманната и ветеринарната медицина и ваксини за животни, произвеждани в разградски фармацевтични предприятия за Монголия, беше акцентът на вчерашните разговори при посещението на посланика на Монголия при областния управител Разград д-р Деян Димитров. Участие в работната среща взеха и зам.-областният управител Драгомир Златев и зам.-кметът на Разград Добрин Добрев.

Нейно Превъзходителство Лхагвасурен Саянаа обясни, че животновъдството е най-важният източник на поминък в Монголия, поради което е налице голяма потребност от внос на ветеринарни лекарства и ваксини за животни. Областният управител представи фармацевтичните предприятия и изрази увереност, че срещата може да постави начало на бизнес сътрудничество между монголски и разградски компании. Д. Димитров представи и други структуроопределящи производства в областта. Освен възможностите за търговско-икономическия обмен, бяха обсъдени и идеи за установяване на сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, като туризма и културата.

Добрин Добрев представи икономически профил на община Разград. Той запозна Н. Пр. Саянаа с традиционния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Нейно превъзходителство посочи, че ще се свърже с Министерството на земеделието и храните в Монголия, за да проучи възможностите за участие на монголски производители на мляко и млечни продукти в изложението. Млякото е много популярен продукт сред монголите. Използва се мляко от седем различни вида животни.

Н. Пр. Саянаа припомни интересния факт, че в Монголия се използва кирилицата и това е само едно от нещата, които свързват двете ни страни. Тя заяви, че това е само началото на визитите й в област Разград.

Деян Димитров подари на посланика плакет със Златен пегас, като й разказа за богатото културно-историческо наследство в областта.

Работната среща беше последвана от посещение в производствената база на „Биовет“ АД – клон Разград. Изпълнителният директор на фармацевтичната компания Теменуга Газдова представи високотехнологичното производство на посланика на азиатската държава. Обсъдени бяха възможности за търговско сътрудничество.

Работното посещение завърши с посещение на футболната среща между „Лудогорец“ и „Славия“ на стадион „Хювефарма Арена“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.