Поредна кампания за прегледи за рак на млечната и на щитовидната жлеза

18-та поредна кампания за профилактични прегледи за рак на млечната и на щитовидната жлеза организира Федерацията на жените в Разград, съвместно с Община Разград и Диагностично-консултативния център в столицата на Лудогорието.
За пореден път специалистите от Диагностично-консултативен център „Св. Екатерина“ във Варна д-р Надя Димитрова и д-р Росица Миткова ще се включат в кампанията,
съобщи на пресконференция председателят на Федерацията Любка Стоянова. Прегледите на пациентите от Разград и региона са 4 до 7 октомври в сградата на Диагностично-консултативен център 1, кабинет 1. Записването е от 4 септември до 3 октомври в същия кабинет. Всеки преглед е по 15 лева. След получените резултати, при нужда хората ще бъдат насочвани към допълнителна диагностика или лечение.
Управителят на ДКЦ 1 д-р Николай Денев отбеляза, че профилактиката е много важна. Той изрази задоволството си от това, че интересът през годините към прегледите говори добре за самосъзнанието на пациентките в региона. Д-р Денев обясни, че 25 на сто от злокачествените заболявания при жените се дължат на рак на млечната жлеза и то заема второ място сред причините за смъртност от онкологични заболявания, като между 40 и 50-годишна възраст дори е водещо. А ранната диагностика е от съществено значение за последващото лечение и 80 на сто от пациентите с ранно открити форми на карцинома на млечната живеят над 10 години след това.
Миналата година са направени 533 прегледа за рак на млечната жлеза и 480 – щитовидната жлеза.
/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.