Политическите сили се разбраха и за съставите на още 5 избирателни секции

Зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на Разград Добрин Добрев откри и ръководи консултациите за сформиране на съставите на пет секционните избирателни комисии на територията на общината за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Две от комисиите са подвижни – едната за избиратели с трайни увреждания, а другата – за избиратели под карантина, останалите комисии са съответно – в COVID отделението и в самата разградска болница, и в Районната служба „Изпълнение на наказанията“. С тези пет  избирателните секции в община Разград стават общо 73, по съставите на останалите бе постигнат консенсус на консултации в началото на месеца.

И в днешните консултации участваха упълномощени представители на шестте парламентарно представени партии и коалиции в 46-то Народно събрание.

В петте секции ще работят 33-ма човека, три от секционните комисии са седемчленни, две – шестчленни. Съгласно методически указания на ЦИК е определено разпределението по партии на ръководните и редовите места в комисиите: като ИТН има общо 7 членове на комисии, от които 4 ръководни; ГЕРБ-СДС – съответно 6 и 4; „БСП за България“ – 5/2; „Демократична България-Обединение“ – 5/2; ДПС – 5/2; ИСНИ – 5/1.

На консултациите представителите на политическите сили постигнаха консенсус по разпределянето на ръководните длъжности, както и по определянето във всяка секционна комисия коя партия или коалиция коя ръководна позиция ще заеме, разпределиха и редовите членове на комисиите по секции. Така ИТН ще има 1 председател, 2 заместник-председател и 1 секретар; ГЕРБ-СДС – съответно 2/1/1; „БСП за България“ – 1/0/1; „Демократична България-Обединение” – 1/0/1; ДПС – 0/1/1; ИСНИ – 0/1/0.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.