Екоинспекцията: Има отклонения във водните проби на фирми в Разград

Има отклонения в нормите във взетите водни проби на две предприятия в Разград, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

Пробите са взети от мониторинговите точки, определени в комплексните им разрешителни на двете дружества, по време на извънредната проверка в Разград по сигнали за замърсяване на река Бели Лом в началото на октомври.

В отпадъчните води и на двата обекта са установени отклонения от показател химична потребност от кислород, като само тези на „АДМ – Разград“ имат и отклонения от нормите за показател активна реакция. Предстои спрямо двете дружества да се предприемат съответните  административно-наказателни мерки.

От екоинспекцията припомнят, че през октомвриб е проверено изпълнението на дадените предписания на дружеството „Водоснабдяване-Дунав“, експлоатиращо градската пречиствателна станция за отпадъчни води на Разград. На място е констатирано, че е възстановена целостта на нарушените участъци от аварийния канал, с което е преустановено нерегламентираното заустване на непречистени отпадъчни води в реката.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.