Поклон, Будители!

Пред къщата музей „Станка и Никола Икономови“ днес разградчани отдадоха своят почит към радетелите на българската култура и просвета.

Тържеството започна с изпълнение на солистката на Капанския ансамбъл Габриела Минкова.

В присъствието на десетки представители на местната и държавна власт, учители, ученици, читалищни и музейни дейци и граждани бе спазена отколешна традиция в Деня на народните будители да бъде връчена една от най-големите награди на Община Разград – наградата на името на.  Никола Икономов. Тази година тя е за дългогодишния общественик и секретар библиотекар на читалище “Слънчев лъч“ в Островче Хриса Гамишева.

Решението за това на Общинския съвет обяви председателят му Стоян Ненчев, а зам.-кметът  и изпълняващ длъжността кмет на Разград Добрин Добрев заяви, че наградата е заслужено признание за приноса на Гамишева за развитието на културно-просветната читалищна и библиотечна дейност в региона.  Самата тя благодари на инициативния комитет и на приятелите, подкрепили предложението и на общинските съветници, удостоили я с високото признание. И обяви, че посвещава наградата на читалището в Островче и на всички, с които е работила през изминалите 15 г.

Последва поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Станка-Николица Спасо-Еленина и Никола Икономов.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.