Плувен празник в разгара на лятото

Зам.-кметът Мирослав Грънчаров връчи медалите на част от победителите в Общински плувен празник, с който се откри „Плувно лято 2021” в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това бе 30-то издание на плувната надпревара, тя се организира в дните около 18 юли и се посвещава на годишнината от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Празникът се организира от Община Разград, Спортен клуб „Спорт за всички“, УСК “ОУ“Васил Левски“ и ОС на БЧК.

В тазгодишното издание на плувното състезание участваха 70 деца и възрастни от първолаци до 25-годишини, те се състезаваха в два стила – свободен и бруст – в различни дистанции съобразно възрастта им – между 15 и 50 метра. Имаше и игри за най-малките – състезанието започна със звезда: най-дълго задържане под вода, а завърши с надпревара за изваждане на кенчета безалкохолно от басейн „Мимоза”.

Всички участници получиха магнитчета с лика на Васил Левски, чаши с логото на състезанието, както и лакомства. За класираните на първите три места във всяка възраст и стил имаше медали с образа на Апостола на Свободата.

Медалите връчиха: зам.-кметът Мирослав Грънчаров, общинският съветник Огнян Обрешков, главният експерт „Спорт” в Община Разград Валери Бойчев, Директорът на секретариата на ОС на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова, инструкторите по плуване Жана Петкова и Здравко Душков, зам.-председателят на УСК “ОУ “Васил Левски“ и зам.-директор на училището Владислав Иванов, доброволки от Българския Младежки червен кръст.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 15

One Reply to “Плувен празник в разгара на лятото”

  1. Тоя, зам кмет се разби, навсякъде е където има софра и журналисти!!! Разград няма ли си Кмет???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.