Писателят Христо Славов представи книгата си „Преди сътворението” в Разград

Писателят Христо Славов представи второто издание на книгата си „Преди сътворението” в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев.

Сред почитателите на творчеството му бяха председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев и зам.-кметът Добрин Добрев. Всеки от гостите на събитието бе посрещнат с подарък – представения роман, а след разговора с автора имаше възможност да получи и автограф. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Христо Славов е автор на четири книги, родом е от Русе, завършил е „Българска филология”, работил е като журналист и фоторепортер, а в момента има строителен бизнес. Носител е на Националната литературна награда за проза „Георги Караславов 2020”, съставител на „Златен ключ на класическата българска художествена литература, IX-XX век” в 10 тома.

В биографичен план пред почитателите му в Разград го представи директорът на библиотеката Димитър Петров, а размисли и анализи за творчеството му споделиха председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.

Кратък филм също представи книгата, в която се прави аналогия между човешкия живот и пътят на камъните. Авторът разказа, че е писал книгата, когато е бил на 35 години и действително романът е биографичен. Освен в България книгата е издадена в още 5 европейски държави, предстои премиера в Канада и в САЩ.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.