Тефтери за добри дела за петокласниците

Тефтери за добри дела ще получат в началото на учебната година всички петокласници от община Разград., съобщиха от пресслужбата на местнатd администрация.

Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Тя е продължение на една от най-популярните превантивните дейности на организирани от нея през последните години – издаването на Превантивния позитивен календар и конкурса за класови дейности по празничните дни от календара. Добротворчеството е водещата идея в тези инициативи.

„Доброто, което видях…Доброто, което направих…“ е мотото и на корицата на „Тефтера за една добротворна 2022-2023“. Първата страница е със списък с желанията за годината, а последната е озаглавена „Топ лист на моите добри дела“. Тефтерът е пъстроцветен, дизайнът на всеки лист е съобразно четирите годишни времена, а гърбът няма редове, за да могат петокласниците да рисуват на него.

Тефтерът е отпечатан в тираж 500 броя, вече го получиха петокласниците от: ОУ “Отец Паисий“, ОУ“Ив.С.Тургенев“- , СУ“Христо Ботев“- , а днес секретарят на Комисията Диана Господинова и юристът към нея Ивелина Игнатова се срещнаха с 26-те петокласници от ППМГ “Акад. Н.Обрешков“, за да им раздадат тефтери за добри дела. Екземпляри имаше и за директора на училището Мануел Василев и класната ръководителка Снежина Огнянова. Директорът съобщи, че петокласниците вече има какво да запишат в тефтера. Първото им добро дело се е случило в първия учебен ден, когато вместо букети за учителите всички ученици в гимназията са предоставили дарения за пострадали от наводнения хора в Карловско. Общата сума още не е обявена, тъй като даренията продължават.

Диана Господинова представи на петокласниците накратко институцията, в която работи, като им обясни, че експертите в нея са ангажирани с предотвратяване на лошите деяния на подрастващите, а акцент е превантивната дейност – предотвратяване на подобни деяния чрез позитивно възпитание и за намаляване на проблемното и агресивно поведение.

„Тези тефтерчета ще ви напомнят, че доброто зависи от всеки един“, каза още Диана Господинова. Тъй като инициативата вече се посреща добре от учениците и педагозите, подобни тефтери ще бъдат отпечатани и догодина.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.