Петков: Даваме пример за нов подход с реални резултати

БЪЛГАРИЯ И РСМ ПОДПИСАХА ТРИ МЕМОРАНДУМА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Премиерът Кирил Петков заяви, че е доволен от резултатите от съвместното заседание с правителството на РСМ и благодари за “много добре свършената работа”.

След края му бяха подписани три меморандума – в областта на земеделието, малките и средни предприятия, развитие на жп връзката София – Скопие. Според Петков това е примерът за нов подход с нова енергия и нови резултати.

Всеки представи поне 10 реални задачи с общ секретариат между различните групи и къси срокове за изпълнение, посочи премиерът и допълни, че добросъседството ще бъде сложено на един пиедестал.

Коридор номер 8 е излязъл от европейските коридори, а меморандумът днес го връща обратно на картата. С този устрем и с тази енергия се надявам, че времето ще бъде наваксано, посочи Петков. Той се обърна към премиера на РСМ с думите “Моят приятел Димитър, с когото заедно сме устремени за постигане на тези резултати”.

Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски каза, че също е доволен от днешните резултати, защото министрите са работили по конкретни идеи и проекти, които ще се развиват в следващите месеци. От думите на двамата премиери стана ясно, че Историческата комисия също ще заседава по-често – три пъти в близките четири месеца.

Отбелязахме друго ниво на ентусиазъм. За да се върши работа, хората трябва да си говорят и да слага обща конструктивна рамка, каза Петков.

В отговор на въпрос за кризата в Украйна, той каза: “Ние сме тук, защото не се страхуваме от кризи и вярваме, че можем да ги решаваме”. По думите му доскоро и отношенията с РСМ са били в криза, но днес се вижда, че е постигнат реален напредък.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.