Парк в Голямо Торонто ще носи името Игнат Канев

България вече може да се гордее с първия по рода си парк в Канада, Северна Америка, който носи името на българин, успял да наложи името си и да прослави страната ни. Това съобщават от Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада.

Процедурата по преименуването е приключила и новото име на парка ще е “Iggy Kaneff” – както накратко са наричали добре познатия в града българин. Лично новоизбраният кмет Бони Кромби съобщи официално новината на генералния ни консул Велислава Панова.

В Канада, и по-специално в Мисисага, Брамптън и Голямо Торонто, Игнат Канев е оставил трайна следа със сградите, построени от него. Както и с филантропската си дейност, тъй като той помагаше и продължава чрез компаниите си да реализира мечтите на много хора. До смъртта си през юли 2020-а година Игнат Канев беше и почетен консул на Република България в Канада. Човек, който ще остане пример и за поколенията със своето визионерство, работохолизъм и обич към хората, допълват от консулството.

Канев притежава десетки признания в Канада и в България – удостоен е със званието „Член на ордена на Канада“, орден „Стара планина – първа степен“, почетен гражданин е на Русе, както и носител на доктор хонорис кауза на Русенския университет.

„Искрено се надяваме този нов парк да стане неизменна част от живота на българската общност в Канада“, заявяват от Генералното консулство на Република България в Торонто.

АРЕНА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.