Македонският външен министър пристига на двудневно посещение у нас

Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи пристига днес на двудневно работно посещение в София.

По време на престоя си тук ще има среща с българския външен министър Николай Милков, с премиера Гълъб Донев, както и с лидерите на основните парламентарно представени партии.

Предвидена е среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, с Кирил Петков от „Продължаваме промяната”, с Мустафа Карадайъ – лидер на ДПС, с председателя на БСП Корнелия Нинова, с Христо Иванов от ДБ и с лидера на „Български възход” Стефан Янев”, уточниха от пресслужбата на македонското външно министерство.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения между София и Скопие, изпълнението на поетите ангажименти, залегнали в Протокола и в Договора за приятелство, геополитическите предизвикателства, сътрудничеството в НАТО, както и възможностите за задълбочаване на икономическия диалог между двете държави. Николай Милков и Буяр Османи ще участват в организирана от Центъра за изследване на демокрацията кръгла маса на тема „Насърчаване на конструктивните възможности в България и в Северна Македония”.

България е домакин на среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива (ЦЕИ), на която Северна Македония ще бъде представена от Буяр Османи.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.