Още 4 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на Разград

Още 4 контейнера за стари дрехи и обувки бяха поставени в края на миналата седмица в Разград. С тях местата, където можем да оставим за рециклиране или повторна употреба облекла и текстилни материали, стават 9.

От пресслужбата на местната управа припомнят, че разделно събиране на битови отпадъци от облекла и текстилни материали на територията на община Разград се организира от лятото на 2021 г., когато бяха поставени първоначално експериментално 5 контейнера за стари дрехи и обувки. Доставката на съдовете за този вид отпадък, както и събирането им поне веднъж седмично, се извършва от „М-ТЕКС Рециклиране на текстил“ООД на база на договор с Община Разград. В зависимост от месеца средното количество стари дрехи и обувки, които се събираха от петте контейнера варира между 1400 и 4000 кг.

Новите четири контейнера са поставени в районите на паркинги, за да има достъп до тях и с автомобил. Ето къде се намират: ул. „Искър“17 (до блок „Еделвайс“, зад бившата книжарница „Гаро“), ул. „Хайдут Сидер“ (до магазин „Едеа“), ул. „Дунав“ (до магазин „Билла“) и бул. „Априлско въстание“3 (до блоковете „Млади семейства“). Обсъжда се място и за още един, десети, контейнер.

А първите пет контейнера са: в жк „Орел“ на паркинга до „Т маркет“ и печатница „Разград Полиграф“, на паркинга на Средношколското общежитие; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом и до Обръщалото в квартал „Водна централа“.

Върху металните контейнери с вместимост 1.8 куб.м има ясни и подробни указания какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, а те трябва да са поставени в добре затворени торби. Посочено е и как точно се изхвърля торбата с отпадъци.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.