Заради подмяната на водопроводи ул. „Велес“ остава затворена за движение до 23 юни

Със заповед на кмета на Разград временната забрана за движение на пътни превозни средства по ул. „Велес“ в участъка й от ул. „Странджа“ до ул. „Дъбрава“ се удължава до 17.00 ч. на 23 юни 2023 г.

Това се налага за осигуряване на безопасността на движението при подмяната на водопроводи след заявление в Община Разград от фирмата, която ги извършва в т.нар. Доброшка махала, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Първоначалната временна забрана бе от 9 май до 9 юни. Въведен е обходен маршрут, включващ улиците: „Странджа“, „Дъбрава“, „Мадара“, „Александър Стамболийски“ и „Перистър“.

От Общината припомнят, че проектът за подмяна на водопроводите в района стартира през февруари, финансирането е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Интервенцията включва 7 улици: Лозенград“, „Руен“, „Бабуна“, „Люлебургас“, „Мелник“ – между „Люлебургас“ и „Странджа“, „Странджа“ – между „Люлебургас“ и „Лозенград“ и „Скопие“.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.