ОУ „И.С.Тургенев“ стартира новата учебна година със спечелен за втори път проект „Еразъм +“

„Едно от най-значимите постижения на нашето училище е спечеленият за втори път проект по проект „Еразъм+“, по който ще работим следващите две години с партньори от още 7 държави и ще обменяме с тях добри практики в сферата на културата и образованието, а нашите ученици ще пътуват из Европа.

Изключително постижение е пускането в експлоатация на единствения закрит плувен басейн на територията на област Разград, но не само че го реновирахме, ние успяхме да създадем възможност за развитие на плувните спортове, чрез спортни клубове и часове по плуване, провеждане на плувни празници за децата от целия град. Като иновативно училище прилагаме съвременни методи на преподаване, ларп-игри и надпревари, които засилват мотивацията за учене, а чрез групите по интереси повишаваме творческото развитие. Не случайно творби на наши ученици завоюват международни и национални конкурси и са повод за гордост. И съвсем логично завоювахме международната престижна награда за „Добро училищно управление“ в Дубай“, каза в словото си днес директорът на ОУ „И. С. Тургенев“ Милена Орешкова.

С песни, танци, многобройни детски усмивки и родителски вълнения бе открита новата учебна година в школото. По традиция най-вълнуващи бяха те за малчуганите, които за първи път прекрачват прага на дома на знанието и мъдростта. Тази година в училището постъпиха 52-ма първокласници.

Гости на тържеството бяха Денчо Бояджиев – народен представител в 44-то Народно събрание, Теодора Ненкова – експерт в отдел „Образование“ в Община Разград,  Надежда Обрешкова – инспектор в Детска педагогическа стая при ОД на МВР-  Разград. Получени бяха и много поздравителни адреси.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.