Съдилищата в Североизточна България възобновяват работата с Единната информационна система

От 1 март всички съдилища от съдебния район на Апелативен съд – Варна възобновяват работата с Единната информационна система в съдилищата, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Припомняме, че през септември ВСС временно спря образуването и администрирането на дела с нея, с изключение на 17 съдилища, които я бяха внедрили пилотно и на тези, които изразиха изрично желание. В Североизточна България с новия продукт през последните месеци си служеха пилотният Окръжен съд – Варна, съдилищата в район Разград, районните съдилища в Силистренския съдебен район.

През декември Пленумът на ВСС одобри план за поетапно въвеждане на програмата на регионален принцип. Съгласно този график системата започва да се използва от понеделник, 1 март във Варненския и Бургаския съдебни райони, както и в специализираните съдилища.

През преходния период бяха направени съществени оптимизации на функционалностите и бяха отстранени несъответствия в модулите.

Продължава да действа работната група, която отговаря за усъвършенстването на ЕИСС и преодоляване на недостатъците в програмния продукт.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.