Областният управител ще сади дръвчета с петокласници от ОУ „И. С. Тургенев“

Гюнай Хюсмен и учениците от V „а“ клас на ОУ „Тургенев“ се договориха заедно да засадят дръвчета в двора на училището. Фиданките ще осигури областният управител.

Той пое ангажимента в онлайн разговор с децата и техния класен ръководител Айтен Кязимова. Учениците обясниха, че работят по програма „Еразъм“. Една от задачите им е била да разгледат внимателно Разград и да си зададат въпроса какво биха променили, ако са кмет или областен управител. Точно една от идеите на децата – да направят града още по-зелен, провокира областния управител да им предложи еко акцията, за която не се изисква да имаш власт. Другите виждания на петокласниците бяха от най-различни сфери на живота. Те смятат, че всички граждани трябва да имат равни права и задължения, да се полагат повече грижи за децата и хората с увреждания, заплатите да са по-големи, детските площадки да са по-хубави, болницата да е по-модерна, по улиците да няма дупки, всички да пазят чистота, да има повече животни в зоокъта. Имаше конкретна идея разноцветните букви, изписващи Разград, да се преместят в центъра, както и глобално виждане – да се работи за привличане на повече и по-силни инвеститори от целия свят.

Гюнай Хюсмен поздрави учениците за смелите идеи и подчерта, че не просто ги споделя, но и като представител на държавата прави всичко възможно, за да станат реалност поне част от тях. Той ги призова да се учат упорито и амбициозно, за да може един ден самите те да вземат важните решения в града, общината и държавата. „Вярвам, че ще се справяте по-добре от нас и ще реализирате и най-смелите си мечти“, заяви областният управител.

Децата засипаха Хюсмен с въпроси, посветени на теми, вариращи от опазване на културното наследство, до предизвикателствата пред ООН и човечеството през XXI век.

След като благодариха за отделеното време и отзивчивостта, петокласниците уточниха, че са искали тази среща, защото знаят, че областният управител работи много за областта и прави всичко възможно, за да помага на хората, изпаднали в нужда.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.