Осъден за непристойни действия в Лозница: Затвор вместо пробация

Осъден за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, ще търпи затвор вместо пробация.

Предложението за замяна на наказанието е направено от пробационния съвет в Разград, след като мъжът е спрял да изпълнява определените му мерки, съобщиха от пресслужбата на Разградския окръжен съд.

На 13 август 2020 г. 30-годишният мъж е сключил споразумение по наказателно дело, с което се е признал за виновен, че пред сградата на РУ на МВР в Лозница е извършил непристойни действия, съпроводено със съпротива срещу полицейски служители.

На нарушителя са му били наложени три пробационни мерки за срок от една година и шест месеца. За отклонения от изпълнението на наложеното наказание, без установени основателни и уважителни причини, мъжът е бил наказан дисциплинарно с писмено предупреждение. Въпреки това, той е продължил да допуска отклонения, като е нарушил изготвените графици по пробационните мерки. При проверки не е бил установяван и на адреса си.

Реклама:


Заради системно проявяваната от него незаинтересованост и неизпълнение на наложените пробационни мерки, състав на Окръжния съд в Разград е заменил неизтърпяната част от пробацията в размер на 9 месеца и два дни с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца и 16 дни, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Определението подлежи на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *