Орхан Исмаил откри поредна своя Коледна изложба

Председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев поздрави художника Орхан Исмаил с откриването на поредната му изложба.

27 живописни платна на майстора на четката са подредени в стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Някои от тях бяха откупени още преди официалното откриване.

Стоян Ненчев връчи поздравителни адреси от името на кмета Денчо Бояджиев и от свое име, поднесе и приветствие от името на местния парламент, изразявайки удовлетворението на общинската управа, че в Разград има такъв изявен художник. Той призна, че от години е почитател на творчеството на Орхан Исмаил и в дома си има негови картини.

Отзиви от изложбата художникът получи дистанционно и от нападателя на „Лудогорец” Клаудио Кешерю, който е и модел на една от творбите. След като Ангел Петричев му изпрати снимка на картината, на която е нарисуват футболистът, коментарът на Кешерю бе: „Необикновена, къде е това”. Сред платната има още две на футболна тематика, в експозицията са включени още пейзажи и натюрморти.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.