Обявиха най-великите китаристи на всички времена

Обявиха кой е най-добрият китарист на всички времена. Новината съобщи порталът loudersound.com, който се позовава на допитване на изданието „Total Guitar“.

Специализираното издание е предложило на читателите си да съставят списък от 170 музиканти, които творят в определен жанр: класически рок, блус, хеви метъл и др. Била е обособена и отделна категория „Най-добри днес“.

Като най-добър рок китарист читателите определят Браян Мей от „Queen“. След него е класиран Джими Хендрикс, следван от Джими Пейдж, Еди Ван Хален и Ерик Клептън.

„Нямам думи. Трябва да кажа, че за мен това е напълно неочаквано и съм много развълнуван, че хората ме възприемат по този начин“, реагира Мей и допълва, че самият той смята за най-добър китарист Джими Хендрикс. „За мен това е свръхчовек. Като че ли е долетял от друга планета. Никога няма да разбера как е правил това, което е правил“.

Реклама:


През април гениалният китарист обвини всички месоядни хора, че са причина за разпространението на коронавируса и сподели, че според него световната пандемия ще принуди хората да преразгледат своето отношение към начина, по който се хранят. Браян Мей стигна още по-далече, като обяви веганството за бъдещето на човечеството. Самият той премина на изцяло растителна диета в началото на 2020 г.

avtora.com

One Reply to “Обявиха най-великите китаристи на всички времена”

  1. Нещо например за:Ингви Малмстийн,Пако де Лусия,Педро Хавиер Гонзалес,Ричи Блекмор,Марк Нопфлър?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *