Обявиха най-великите китаристи на всички времена

Обявиха кой е най-добрият китарист на всички времена. Новината съобщи порталът loudersound.com, който се позовава на допитване на изданието “Total Guitar”.

Специализираното издание е предложило на читателите си да съставят списък от 170 музиканти, които творят в определен жанр: класически рок, блус, хеви метъл и др. Била е обособена и отделна категория “Най-добри днес”.

Като най-добър рок китарист читателите определят Браян Мей от “Queen”. След него е класиран Джими Хендрикс, следван от Джими Пейдж, Еди Ван Хален и Ерик Клептън.

“Нямам думи. Трябва да кажа, че за мен това е напълно неочаквано и съм много развълнуван, че хората ме възприемат по този начин”, реагира Мей и допълва, че самият той смята за най-добър китарист Джими Хендрикс. “За мен това е свръхчовек. Като че ли е долетял от друга планета. Никога няма да разбера как е правил това, което е правил”.

През април гениалният китарист обвини всички месоядни хора, че са причина за разпространението на коронавируса и сподели, че според него световната пандемия ще принуди хората да преразгледат своето отношение към начина, по който се хранят. Браян Мей стигна още по-далече, като обяви веганството за бъдещето на човечеството. Самият той премина на изцяло растителна диета в началото на 2020 г.

avtora.com

Hits: 0

One Reply to “Обявиха най-великите китаристи на всички времена”

  1. Нещо например за:Ингви Малмстийн,Пако де Лусия,Педро Хавиер Гонзалес,Ричи Блекмор,Марк Нопфлър?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.