Румен Радев: Снимката е риск за живота на премиера

ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА ЩЕ НАЛОЖИ ЧАСТИЧНО ВЕТО ВЪРХУ ЗАКОНА ЗА МВР. ТВЪРДЕНИЕТО ЗА ДРОНА БИЛО ПАРАНОЯ

Президентът отговори по своеобразен начин на обвиненията на премиера Бойко Борисов – вместо за дрона, той обяви, че ще наложи частично вето върху Закона за МВР. Аргумента си за ветото той не издаде. Все пак президентът констатира, че снимката на спящия Борисов означава, че животът му е поставен под риск.

“Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Тази снимка означава риск за живота на премиера. В ход е служебна проверка, която трябва да установи всички факти”, каза президентът и по отношение на НСО.

Попитан дали все пак е управлявал дрон над двора и терасата на премиера в резиденция Бояна, където двамата първи мъже в дължавата са съседи по вили, Радев заяви: “За мен това е параноя. Имам предел на фантазията”.

„Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакви граници”, каза още той.

Той коментира още, че вчерашното изявление на министър-председателя е опит “да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън”. “И разбира се, този скандал вътре, в наша територия се превръща в някакъв фарс”, коментира Радев след среща с кмета на община Перник – Станислав Владимиров.

“Най-важно е възстановяване на доверието в обществото, то може да се възстанови само чрез истината”, смята той. Радев поиска и да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа и снимките.

“Борбата за власт се води между политическите партии, аз в кухнята на политическите партии не се меся. Аз нямам разследващи функции”, каза още Радев.

Президентът се засмя на въпроса дали е верен слухът, че се е разделил с Десислава Радева и покани медиите да отидат довечера в Сандански, където двамата заедно ще празнуват рождения му ден.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.